דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הסודות מאחורי המדפים - ירקות קפואים, כן גם תוצרת סין ? 

מאת    [ 28/03/2011 ]

מילים במאמר: 480   [ נצפה 3734 פעמים ]

הסודות מאחורי המדפים – ירקות קפואים, כן גם תוצרת סין ?

 

יובל לובנשטיין

 

מזה מספר חודשים אנו עדים להשתלטות הולכת וגדלה של הסחורה הסינית הקפואה גם על מקררי הירקות הקפואים.

מדובר על סחורה של רשת מגה במוצרים כמו שעועית ירוקה, פולי סויה, ברשתות הפרטיות כמו מחסני כמעט חינם רואים מוצרי ירקות קפואים, תחת המותג ביכורי שדה וכן מוצרים של שופרסל גם בקטגוריית מוצרי האפונה.

מה זה המוצר שמכונה ירק קפוא ?

האם גם הסינים מאמצים את איכויות הגידול הנדרשות ?

האם היצרנים הישראלים יוכלו לשרוד בתחרות ?

 

להלן תהליך היצור, כפי שנלקח מהאתר של חברת סנפרוסט.

הירקות עוברים במפעל תהליך קצר של הכנה להקפאה, הכולל רחיצה, קילוף, חיתוך, מיון אופטי (באמצעות מערכת אוטומטית המאפשרת סילוק ירקות פגומים בעזרת מצלמות ממוחשבות, ללא מגע יד אדם) וחליטה קצרה. מיד לאחר מכן, מתבצעת הקפאה מהירה ואריזה – כל זאת, תוך שימוש בציוד מתוחכם ומתקדם. בכל התהליך, לא נעשה שימוש בחומרים משמרים או בצבעי מאכל.

נשאלת השאלה האם היבואנים הישראלים, אכן מקפידים שאותה רמת איכות, קיימת גם בסין ?

האם ישנה הקפדה על שלבי התהליך ואיכות הסחורה ?

שיטת Fast Freeze נועדה למנוע את איבוד הערכים התזונתיים, בזמן שחולף מרגע הקטיף בשדה ועד שהירקות מגיעים לצלחת.
ההקפאה, סמוך למועד הקטיף, מאפשרת לשמור על הערכים התזונתיים של הירקות במצבם הקפוא, באופן הקרוב ביותר לירק שזה עתה נקטף.
בזכות שיטת FAST FREEZE לירקות סנפרוסט ערכים תזונתיים העולים אף על אלו של ירקות טריים הנמכרים בשוק ובמרכולים.

גם לאופן הכנת הירקות בבית, משמעות רבה בתכולה הסופית של רכיבי המזון החיוניים. ככל שתהליך הבישול קצר יותר, כך נשמרים בירק יותר ערכים תזונתיים.

ליבוא זה של ירקות קפואים, אשר מידת הבקרה והפיקוח על גידולם מוטל ספק גדול, ישנה משמעותית הרבה יותר עמוקה והיא שמירה על הקרקע ועיבודה, תעסוקה ושמירת עצמאות כלכלית בכל הקשור לתזונה.

בישראל יש הגנה על יבוא מוצרי חקלאות מעובדים ומוטל מכס על היבוא מסין, אלא שהסינים מוכרים את המוצר ליבואן במחיר זול כל כך, שגם בתוספת המכס שמוטל עליו מחירו זול ביחס למוצר המקומי, אם כי האיכות אינה משתווה.

 

זה אסון לחקלאות הישראלית אם יפסיקו לגדל כאן ירקות ושטחים יעמדו שוממים, שלא לדבר על התלות ביבוא מזון ועל הנזק למגדלים ולתעשייה שמעסיקה מאות עובדים.

 

מאחר והסינים מוכרים את תוצרתם כל כך בזול, נדרשת מערכת אשר תטיל על היבוא מכסים גבוהים יותר, אשר יגנו על הסחורה המקומית.

קיים שוני מהותי בין מכשיר לבין מזון.

מזון זה מוצר, אשר נכנס לגוף האדם ולשם כך אנו חייבים להיות בטוחים שאיכותו אינה מוטלת בספק.

ללא קשר תמיד אבל תמיד עדיף לצרוך את הירקות בעונה ושהם טריים.

 

 

יובל לובנשטיין, משמש כיועץ לחברות מוצרי הצריכה, ממקימי שופרסל דיל.

יובל לובנשטיין, יועץ בתחום הקמעונאות ומוצרי הצריכה מלווה חברות בתחום בכל הקשור למיזוגים ורכישות. שימש במגוון תפקידי ניהול בכירים ברשתות מובילות בישראל כמו שופרסל והום סנטר




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב